Nytårskur 2016 i Hvalsø Bio

Traditionen tro holder jeg digital nytårskur i Hvalsø Bio sammen med Hans (min mand og partner i Dansk Drone Kompagni).

Det foregår torsdag d. 21. januar, kl. 19:00 – 22:00-ish i Hvalsø Bio, Jernbanevej 1, 4330 Hvalsø (lige overfor stationen i Hvalsø)

Som sædvanlig byder aftenen på oplæg, dokumentarfilm, champagne og debat.
I år har vi inviteret Emma Holten til at holde et oplæg om, hvad det betyder at alle data – også de mest private – er digitale og potentielt kan misbruges. Emma har som en af de første i verden slået igen, efter at have været udsat for hævnporno. Hun har for nylig været portrætteret i en dokumentar på DR, er erklæret aktivist og kæmper utrætteligt for vores ret til privatliv på nettet. Emmas hovedpointe er at vi har ret til, som mennesker at have et privatliv og eftersom internettet er en del af livet i dag, så har vi også online ret til at stille krav om beskyttelse af vores data. Myndigheder og lovgivere må stramme op – ligesom udbydere af tjenester må hjælpe os med at sikre at vi kan tale frit, som frie mennesker.
Efter Emmas oplæg er der champagne og tid til en smule netværk

Filmen er i år ’A Good American’, som i 2015 på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX vandt Politikens Publikumspris.
CPH:DOX skrev: ”Den ulovlige masseovervågning, som Edward Snowden afslørede, var ikke den første skandale i den amerikanske efterretningstjeneste NSA’s historie. ‘A Good American’ opruller sobert og dybt foruroligende historien om hvordan korruption, løgne og personlige ambitioner førte til lukningen af et billigt, effektivt overvågningssystem, der beviseligt kunne have stoppet terrorangrebet 11. september 2001. Manden bag det geniale system, den tidligere efterretningsagent Bill Binney, får i Friedrich Mosers øjenåbnende film tid til at udlægge hele historien om hvordan hans geniale system blev skrinlagt til fordel for et dyrt, ubrugeligt efterretningsprogram, der til gengæld havde den fordel, at det skabte hundredevis af stillinger i efterretningstjenesten – og forgyldte en række tidligere NSA-ansatte. ‘A Good American’ er en hårrejsende doku-thriller af en slags, der virkelig kan få det til at svimle for én. Og kan meget vel vise sig at være en af årets vigtigste film.Du må som sædvanlig gerne tage en kollega, ven eller veninde med i Hvalsø Bio. Det er først til mølle, så tøv ikke med at sende mig en mail om, hvor mange I kommer og navn(e) :-)

Godt Nytår – Hans (min mand) og jeg glæder os til at se dig til denne fjerde udgave af vores digitale nytårskur - vi er sikre på at 2016 bliver et endnu bedre år, når vi starter med en gang digital champagne.

Se flere Nyheder

Skriv et svar